19 ноября Испания исключила Украину из перечня стран, на граждан которых не распространяются общие ограничения по въезду. Так, украинским туристам, не прошедшим полный курс вакцинации, въезд в страну запрещен.

С 22 ноября украинцы могут попасть в Испанию только при наличии сертификата о вакцинации.

Согласно информации консульской службы МИД Украины, в соответствии с Приказом МВД Испании INT/1269/2020 от 19 ноября, который вступает в силу 22 ноября, Украина исключена из перечня безопасных стран.

"Соответственно, с 22 ноября, будет разрешен въезд в Испанию гражданам Украины, прошедшим полный курс вакцинации",
– говорится в сообщении.

Отмечается, что правило распространяется на лиц старше 12 лет. Дети младше 12 лет могут въезжать без справки о вакцинации в сопровождении родителей, имеющих сертификат о вакцинации.

 

Вакцины, признанные Испанией

  • Comirnaty / Biontech / Pfizer;
  • AstraZeneca;
  • Covishield;
  • Janssen;
  • Модерна;
  • Coronavac / Sinovac;
  • Sinopharm.

Сертификат вакцинации должен быть сгенерирован в приложении "Дія" в электронном или печатном виде с QR-кодом.

Также следует заранее заполнить формуляр санитарного контроля. Это можно сделать на сайте Минздрава Испании, или загрузив на телефон мобильное приложение Spain Travel Health – SpTH.

После заполнения формуляра программа сгенерирует QR-код, который нужно показать представителям компании-перевозчика перед посадкой и службой санитарного контроля по прибытии в Испанию.

В то же время, с 22 ноября невакцинированные украинцы смогут попасть в Испанию с негативным ПЦР-тестом только по уважительным причинам, полный перечень которых размещен на интерактивной карте МИД Украины. Въезд с туристической целью – невозможен.

 

Цей матеріал українською 

 

19 листопада Іспанія виключила Україну з переліку країн, на громадян яких не поширюються загальні обмеження щодо в'їзду. Так, українським туристам, які не пройшли повний курс вакцинації, в'їзд до країни заборонений.

З 22 листопада українці можуть потрапити до Іспанії лише при наявності сертифікату про вакцинацію.

Згідно з інформацією консульської служби МЗС України, відповідно до Наказу МВС Іспанії INT/1269/2020 від 19 листопада, що набуває чинності 22 листопада, Україну виключено із переліку безпечних країн.

Відповідно, із 22 листопада, дозволятиметься в'їзд до Іспанії громадянам України, які пройшли повний курс вакцинації,
– йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правило поширюється на осіб віком від 12 років та старше. Діти віком до 12 років можуть в'їжджати без довідки про вакцинацію у супроводі батьків, які мають сертифікат про вакцинацію.

 

Вакцини, визнані Іспанією

  • Comirnaty / BionTech / Pfizer;
  • AstraZeneca;
  • Covishield;
  • Janssen;
  • Moderna;
  • Coronavac / Sinovac;
  • Sinopharm.

Сертифікат вакцинації має бути згенерований у додатку "Дія" в електроному або друкованому вигляді з QR-кодом.

Також слід заздалегідь заповнити формуляр санітарного контролю. Це можна зробити на сайті МОЗ Іспанії, або завантаживши на телефон мобільний додаток Spain Travel Health — SpTH.

Після заповнення формуляру програма згенерує QR-код, який потрібно показати представникам компанії-перевізника перед посадкою та службі санітарного контролю після прибуття в Іспанію.

Водночас з 22 листопада невакциновані українці зможуть потрапити до Іспанії з негативним ПЛР-тестом лише з поважних причин, повний перелік яких розміщено на інтерактивній карті МЗС України. В'їзд з туристичною метою – неможливий.

Джерело

Будь ближче до світу туризма, підписуйся на наш ІнстаграмФейсбукТелеграм