Испания оставит возможности для путешествий только для полностью вакцинированных украинцев, тогда как до этого туда можно было попасть без каких-либо дополнительных условий.

Об этом в своем Twitter сообщил министр иностранных дел Украины Дмитрий Кулеба.

"Испания останется открытой для путешествий украинцев, которые полностью вакцинировались. Решение вступит в силу 15.11. До того все остается, как есть", – написал Кулеба.

 

Условия въезда в Испанию для украинцев

 

Начиная с 15 ноября с туристической целью разрешен въезд в Испанию из Украины только гражданам, прошедшим полный курс вакцинации против COVID-19 вакциной, которая признана Всемирной организацией здравоохранения или Европейским агентством лекарственных средств (по истечении 14 дней со дня получения последней дозы): Comiranty/BionTech/Pfizer, AstraZeneca/Vaxzervria, Covishield, Janssen, Spikevax/Moderna, Coronavac/Sinovac.

Все пассажиры, прибывающие в Испанию воздушным или морским транспортом, в том числе с целью транзита в другие страны, должны заблаговременно заполнить формуляр санитарного контроля или скачать мобильное приложение Spain Travel Health –SpTH– на телефон и получить QR код для предоставления по требованию представителей компании перевозчика перед посадкой, а также служб санитарного контроля в пункте пропуска в порту или аэропорту по прибытию в Испанию.

Пассажиры, которые будут путешествовать в разрешенных случаях из Украины в возрасте от 12 лет, прибывающие в Испанию через воздушные, морские и суходольные пункты пропуска из стран, отнесенных к зоне риска, должны предоставить один из таких документов:

  • справку о получении полного курса вакцинации от СOVID-19 
  • отрицательный результат ПЦР-тестирования за 72 часа до въезда или отрицательный результат тестирования на наличие антигенов за 48 часов до въезда)
  • справку о выздоровлении, которая будет признаваться в течение 180 дней и после истечения 11 дней со дня получения первого положительного тестирования на наличие СOVID

До 14 ноября включительно путешествия возможны без необходимости предоставления справок о вакцинации или отрицательных результатов тестирования на наличие СOVID-19 при условии заблаговременного заполнения формуляра санитарного контроля.

 

Цей матеріал українською 

 

Іспанія залишить можливості для подорожей тільки для повністю вакцинованих українців, тоді як до цього туди можна було потрапити без жодних додаткових умов.

Про це у своєму Twitter повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Іспанія залишиться відкритою для подорожей українців, які повністю вакцинувалися. Рішення набуде чинності 15.11. До того все залишається, як є", – написав Кулеба.

 

Умови в'їзду до Іспанії для українців

 

Починаючи з 15 листопада с туристичною метою дозволятиметься в’їзд до Іспанії з України тільки громадянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19 вакциною, що визнана Всесвітньою організацією охорони здоров’я або Європейським агентством лікарських засобів (після спливу 14 днів від дня отримання останньої дози): Comiranty/BionTech/Pfizer, AstraZeneca/Vaxzervria, Covishield, Janssen, Spikevax/Moderna, Coronavac/Sinovac.

Усі пасажири, які прибувають до Іспанії повітряним або морським транспортом, у тому числі з метою транзиту до інших країн, мають завчасно заповнити формуляр санітарного контролю або завантажити мобільний додаток Spain Travel Health –SpTH– на телефон та отримати QR код для надання на вимогу представників компанії перевізника перед посадкою, а також служб санітарного контролю в пункті пропуску в порту або аеропорту по прибуттю до Іспанії.

Пасажири, які подорожуватимуть у дозволених випадках з України віком від 12 років, які прибувають до Іспанії через повітряні, морські та суходільні пункти пропуску з країн, віднесених до зони ризику, мають надати один із таких документів:

  • довідку про отримання повного курсу вакцинації від СOVID-19 
  • негативний результат ПЛР-тестування за 72 години до в’їду або негативний результат тестування на наявність антигенів за 48 годин до в’їзду)
  • довідку про одужання, що визнаватиметься протягом 180 днів та після спливу 11 днів від дня отримання першого позитивного тестування на наявність СOVID

До 14 листопада включно подорожі можливі без необхідності надання довідок про вакцинацію або негативних результатів тестування на наявність СOVID-19 за умови завчасного заповнення формуляра санітарного контролю.

Джерело

Що необхідно знати перед тим, як поїхати за кордон?

Будь ближче до світу туризма, підписуйся на наш ІнстаграмФейсбукТелеграм